Vem är inte less på alla telefonförsäljare!

Vem är inte less på alla telefonförsäljare som ringer och terroriserar dygnet runt. Nu kommer det från den 1 februari även att vara fritt för telefonförsäljare att ringa till mobiltelefoner. Tidigare har branschens etiska regler sagt stopp för det.  Sedan juni i år kan man blockera försäljarsamtal via NIX-registret, men då är det upp till konsumenten att agera

Jag tycker att det borde vara bättre med ett register, där jag själv fick anmäla mig om jag vill att telefonförsäljare ska ringa mig.

Socialdemokraternas talesperson i konsumentfrågor Veronica Palm har uttalat sig om detta tidigare och vill slopa nix och i stället införa ett okej-register, där alla som vill ha samtal från telefonförsäljare kan anmäla sig. Det är ett förslag som jag verkligen ställer mig bakom.

6 kommentarer

  1. Christian Oskarsson

    Hej Peder. Intressant fråga. Som hängiven förespråkare till marknadssamhället kan jag inte hålla med dig i allt som du skriver. Visst, jag tycker det är viktigt med människors integritet och att rätten till privatliv ska höjas upp.

    Däremot ur en jobbsynpunkt så märks det tydligt att de flesta som jobbar som telefonförsäljare är unga och har oftast invandrarbakgrund. Folk som inte kan hitta ett lämpat långtidsjobb eller som bara vill ha ett extraknäck vid sidan av studierna.

    Att försäljare ringer upp en när det verkar olämpligt är en pain-in-the-ass ibland. Men produkter blir sålda, marknadskrafter sätts i ruljans och unga får rätt till en lön. Personligen tycker jag att det är värt åtminstone tio sekunder av min fritid innan jag respektfullt lägger på luren.

    • N-O

      När du för tionde gången samma dag blir uppringd av någon som på bruten svenska vill sälja på dig ett mobilabonnemang är det definitivt inte roligt längre…..

      Detta är ett otyg som borde förbjudas , främst av hänsyn till de äldre som ofta blir pådyvlade saker de inte vill ha men som företagen , efter lämplig redigering av inspelningen , anser att de tackat ja till !!!

      Marknadssamhället behöver styrning och regler , annars får vi det som i USA där folk får ligga och dö
      på gatan om de inte har råd till sjukvårdsförsäkring…..

    • Daniel

      Vilket lass med struntprat. Oetiska försäljarbolag har ingen som helst rättighet att få ringa mig. NIX och liknande är helt och hållet bra saker – själv anser jag att det borde vara lag på skadestånd om en försäljare ringer mig oavsett eventuella register. Om de vill ringa så får de köpa min tid och det kostar pengar.

  2. Erik

    Jag tycker som Christian. En del av dessa säljare kommer säkert att bli ”stjärnsäljare” i framtiden och se till att våra exportföretag får sälja sin produkter på världsmarknaden. Men det är väl inte tillräckligt fint för docentpartiet = folkpartiet.

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Om man nu vill offra tid på telefonförsaäljare, då är det bara att avstå att spärra sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.