Ett stort hot mot demokratin

Idag kan man läsa i Expressen om förtroendevalda som hotas, trakasseras och även utsätts för våld.  Vi har även kunnat läsa i lokal media om Sverigedemokraten Toni Appelqvist i Vilhelmina som fick sin bil saboterade med målarfärg. På vänsterpartisten Daniel Nyströms blogg kan vi läsa om att han väljer att pausa sin blogg på VK på grund av hot och förföljelser. Jag tror att listan kan göras längre över lokala företrädare som har blivit utsatta och även jag har blivit hotad.

Det är ett stort hot mot demokratin att politiker förföljs, hotas eller misshandlas för sitt engagemang. Vi har nog svårt att rekrytera förtroendevalda till politiken och det blir inte lättare när aktiva politiker hotas, förföljs eller misshandlas.

Expressen kommer att ha en reportageserie om detta och här kommer en länk!

http://www.expressen.se/nyheter/demokratihotet/pernilla-rydell-50-lever-i-standig-radsla/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.