Demokratihotet!

I Expressens reportageserie om Demokratihotet kan man läsa att politiker inte vågar debattera vissa frågor. Det är skrämmande siffror i Expressens mätning att var fjärde politiker har blivit hotad, trakasserad eller utsatts för våld. Var sjunde politiker säger även att man undvikit debatter eller diskussioner i politiska frågor på grund av rädsla eller oro för hot, trakasserier eller våld. En annan fråga var om man som politiker funderat på att lämna sitt uppdrag på grund av hot, trakasserier eller våld. Där svarade 202 av 877 tillfrågade politiker ja på denna fråga.

Jag blev själv intervjuad av Expressen i denna fråga och jag svarade ja med kommentaren att det inte är värt det och det finns andra saker i livet. När jag var ny som heltidspolitiker kom mindre trevliga mail och jag undrade vad jag hade gett mig in på. Men det har lugnat ner sig och jag kommer aldrig att sluta politiskt, på grund av att någon hotar mig eller trakasserar mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.