Näthatet

Varje dag i media kan man läsa om näthatet där personer hotar och kränker. I Umeå har vi även politiker som slutar blogga på grund av näthatet och det är inte bra. Det finns även en facebooksida med rubriken ” Vi som hatar alla äckliga feminister i Umeå” Trots påtryckningar till facebook så stängs sidan inte ner. Yttrandefrihet är viktigt men när det övergår till kvinnohat och kränkningar måste man sätta stopp.

Nu är det en lagändring på gång när det gäller näthatet och Regeringen ger Brottsförebyggande rådet (Brå) uppdraget att undersöka problemen. Nu tror jag inte att en lagändring kommer att få stopp på näthatet. Det som behövs också är ett förebyggande arbete och att sajter som facebook tar sitt ansvar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.