Umeå är en fantastisk idrottstad!

Umeå är en helt fantastisk idrottsstad och i helgen fick vi sex nya världsmästare när Sverige tog guld i Innebandy för damer. Ett stort grattis till spelarna och även klubbarna som har gjort ett bra arbete med att få fram så många talanger. Innebandyn har gjort en fantastisk resa i Umeå och det är imponerande att den håller så hög klass. Det har även blivit mera underhållande att se innebandy och matchen mellan Thorengruppen och Umeå City var ett bra exempel.

En sport som verkligen är underhållande är basket och det känns jätteroligt att både Udominate och KFUM är på gång. På onsdag kommer jag att sitta på läktaren när Udominate möter Northland i damligan och det kommer att bli en jämn match. Jag kommer även att fortsätta att vidhålla vid mitt tips att Udominate blir Svenska mästare.

När det gäller hockeyn i Umeå så är det tråkigt med alla skador i Löven och Teg. Båda lagen har haft otur när det gäller skador och det är bara hoppas att skadeläget vänder. Att Löven och Teg ligger där de gör i tabellen är imponerande med tanke på alla skador.

Det skulle vara otroligt roligt om Löven kunde komma tillbaka i hockeyns finrum, men det senaste idiotiska utspelet från hockeyligan om att stänga ligan är inte bra för Löven. Att det ekonomiska ska styra före det sportsliga gagnar verkligen inte hockeyn i Sverige. Nu tror jag tyvärr att det kommer att bli en stängd liga i SHL och det kommer nog att ske redan nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.