Hundlatrinerna

Nu är det så att tekniska nämnden måste spara in pengar och hundlatrinerna måste finanseras, men jag tror att det är läge att göra ett omtag i frågan när det gäller hundlatrinerna i Umeå. Det som kommer att hända nu är att många hundägare inte kommer att ta upp hundbajset och det har redan börjat. Jag är själv hundägare och har redan sett att i vissa parker, lägger hundägarna bajspåsarna i papperskorgarna istället. I några parker kan man även se papperskorgar som redan är överfulla med hundbajspåsar.

images

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Gör då först omtag i Nannabadbygget ang. de överytor, från 8 300 kvm till 11 300 kvm som badhusdelen växte och står om på badbolagets hemsida. Dessa har inte beslutats om i Kommunfullmäktige trots att bolagsordningens § 5 säger att så ska ske när det är ändringar av större vikt och principiella. 35 % mer ytor ingen efterfrågat (utom 500 kvm djupbassäng och + två 50:a-banor) måste vara av stor vikt.

    Både Christer Lindvall (S) och Mattias Larsson (FP), och i styrelsen, har inte kunnat svara om hur dess överytor kom till och partikollegor till dig har inte fått någon information. Men kan du här på din blogg svara hur och varför, så vore det välkommet. Eller att du inte heller vet, så svara det då. Stopp och omritning till tidigare normalytor, eller minus 2 500 kvm (50:a-banor och djupbassäng) blir kvar är 80-90 mkr och 3 mkr/år i drift, så det blir mycket pengar över för hundlatriner, mm som nu dras in.

  2. Conny

    Jag tycker att det är befogat att åter inför hundskatt så att komunen har ekonomi för att sköta tömning och administration av hundlatriner annars kommer parker och gångvägar att nedlusas av hundskit och hundpåsar som inte ruttnar upp. Det skapar också arbetstillfällen hos komunen.

  3. Bergis

    Skitsnack och gnäll. Ditt parti röstade väl också för kulturhuvudstad som dränerat kommunkassan. Nu får ni ta konsekvenserna av era beslut och trampa i skiten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.