Kasta sten i glashus!

Självklart ska man som företagare få kritisera politiker, men jag tycker inte att man ska skicka brev till sin anställda och försöka påverka hur man ska rösta. I sakfrågan har ledningen i MAX rätt, att det vore en katastrof för branschen om oppositionen (S+V) vinner valet och höjer både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Att sen politiker från S och V går ut och kritiserar MAX för deras agerande, är som att kasta sten i glashus. Det verkar vara helt ok att LO får påverka sina medlemmar att rösta på S.

Jag tycker det är lika fel att LO som fackförbund, hela tiden går ut kritiserar Alliansregering. Fackförbunden borde vara opolitiskt obundna och inte stötta partier politiskt och ekonomiskt.

4 kommentarer

  1. Christian Oskarsson

    Hej Peder. Håller helt med.

    Däremot har LO till skillnad från Max, en politisk agenda med socialistiska anspråk så de kanske är mer lämpade för politisk påverkan än en hamburgerkedja. Problemet är att folk nu börjar associera kedjan med dess ledare snarare än dess anställda som inte alls är nischade i politik men som ändå påverkas av den minskade kundruljansen som den här kampanjen leder till. Jag tror att de nyblivna motståndarna till Max hyser större misstro till regeringen än vilka som jobbar där och vilken mat som serveras.

  2. Ronny Andersson

    Så rolig man kan vara!
    Om LO yttrar sig på ett sådant sätt att jag känner mig vilja protestera kan jag göra det genom att exempelvis lämna den fackförening som är ansluten till LO.
    Om ett FÖRETAG yttrar sig korkat kan jag protestera – ej genom att lämna företaget – utan genom att sluta nyttja dess erbjudanden.
    Lätt som en plätt att förstå.

  3. Lennart Forsberg

    Jag har lite svårt att förstå ditt resonemang. Du tycker uppenbarligen att företagare ska få ha åsikter om partipolitiken, men du tycker inte att partipolitiker ska svara på frågor när de får sådana från politiska journalister? För det är ju det som Sjöstedt och Löfven gjort, inte något annat…

  4. Oberoende politisk bedömare

    Det är såklart helt okej att en företagsledare får rösta på det parti som står hen närmast.

    Vad jag tycker är anmärkningsvärt, som ingen hittintills har pratat om, är varför vi inte pratar om varför Mas ägare ljuger i sitt utskick?

    De skriver att det vore förödande för Max om restaurangmomsen återgår till det normala. Det är inget annan är en ren lögn. Ett företag som i år gör en vinst på 126 miljoner kronor efter skatt kommer naturligtvis inte att gå under om momssatsen ändras. Hade varit intressant att få höra på vilket sätt det skulle vara förödande för Max.Kommer de bara gå med 107 miljoner i vinst om momssatsen ändras?

    Vad har du för kommentar på att de ljuger?

    Och svara nu inte på något annat som jag inte frågar om, jag är bara nyfiken på att höra vad du tycker om deras lögn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.