Fullmäktige!

Idag är det Umeå kommunfullmäktige och en intressant dagordning! Peter Sedlacek Folkpartiet har en bra och intressant interpellation där rubriken är ”Ska grundskollärare straffas lönemässigt för forskning och undervisning på universitetet” En annan intressant interpellation är ställd av Anders Ågren (M) och handlar om hur man får fart på byggandet i Umeå.

När det gäller bristen på bostäder i Umeå så är det största hotet mot Umeås tillväxt och den sanna verkligheten är att Umeå inte når upp till sina mål varken för bostadsbyggandet eller befolkningstillväxten. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad och få en befolkningstillväxt behövs fler hyresrätter och då måste nyproduktionen av hyresrätter öka. Det går inte bara att låta den privata marknaden ta hela ansvaret.

Som vanligt i debatten vill Vänstern skylla på Regeringen att det byggs för lite i Umeå, men man verkar glömma att man själva sitter i makten i kommunen. Det går inte bara att skylla på Regeringen, kommunen måste även ta sitt ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.