Svenska försvaret i fokus!

Nu har det Svenska försvaret hamnat i stort fokus och det på grund av det som händer i Ukraina. Helt plötsligt vill nästan alla vara med och stärka upp det Svenska försvaret.

Folkpartiet har under många år drivit frågan att vi måste rusta upp Sveriges försvar .och vi har fått kritik för det

Många har hävdat att det inte har behövts på grund av det aktuella läget i världen och det kritikerna inte har tänkt på är att det har en oerhörd lång tid att rusta upp Sveriges försvarsförmåga. Det är heller ingen nyhet att Sveriges försvar har halkat efter och att vår försvarsförmåga inte är större idag, än det var 2006.

2 kommentarer

 1. Thomas Karlsson

  Jag kommer aldrig mer rösta på något Alliansparti!
  Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att få dessa lata arbetslösa att anse att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjobb än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnedrande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst på heltid utan tidsbestämt straff då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön! Trots att dessa arbetslösa tvingas arbeta heltid så har de inte fått del av något jobbskatteavdrag, så för dem lönar det sig definitivt inte att arbeta!
  Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
  Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
  Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!

  • Tomas Sandström

   Jag välkomnar ditt inlägg, debatt är oerhört viktigt i vår demokrati, och skall så fortsätta vara.
   Politik handlar om avvägningar, vi kan inte få allt vi vill ha. Någonstans måste pengarna komma ifrån, där är den faktiska sysselsättningen med antal personer i arbete oerhört viktig då det ökar de medel staten, kommuner och landsting har till sitt förfogande.

   Därför har jag svårt att se, exempelvis införandet av ett studiebidrag enligt ditt danska exempel då jag upplever att det kraftigt skulle få människor att studera endast för inkomstens skull istället för söka arbete (något som idag sker i olika grad). Därtill anser jag att Fas3 är en av olika möjligheter för människor att hitta en väg in i arbete som ofta kräver erfarenhet och kontakter. Slutligen är inte arbete en rättighet och i någon grad ska staten ställa krav. Staten ska hjälpa de som behöver men det behövs en avvägning över hur det ska ske.

   Slutligen är det oerhört lätt att skylla allt på regeringen, det är en felaktig slutsats då Sveriges kommuner och landsting har oerhört hög grad av självstyre. Umeå kommun styrs av S + V medan landstinget styrs av S + MP. På samma sätt har Sveriges myndigheter en mycket hög grad av självständighet. En minister kan inte gå in och detaljstyra (ministerstyre) utan regeringen behöver skriva om budget, instruktion eller regleringsbrev om regeringen vill förändra en myndighets uppgift. Regeringen kan inte ’beordra’ en myndighet rakt upp och ned. Där är det svårt att skylla allt på Alliansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.