Skrämselpropaganda!

Socialdemokraterna kör med skrämselpropaganda när man påstår att långtidsarbetslösheten har tredubblats under Alliansregeringen. Sanningen är att de långtidsarbetslösa har ökat från 1 procent till 1,3 procent av arbetskraften när man jämför 3e kvartalet 2006 med samma kvartal 2013 och för mig är det ingen tredubbling.

Något som är viktigt att påpeka i debatten är att det är 275 000 fler sysselsatta 2013 än 2006 och det beror inte på ökad befolkning. Det man kan konstatera är att sysselsättningsgraden har ökat både för dem mellan 16 och 64 år och för dem mellan 65 och 74 år.

2 kommentarer

 1. Mange

  Hade ja haft tid så hade jag tagit fram rätt siffror men jag måste säga att ni i det blå blocket är otroligt bra med ers siffertrollande, och det sköna är att ni lurar bara er själva.
  Om ni inte ändrar inställning till Sverige så kommer ni ALDRIG vinna valet så enkelt är det.

 2. Lena Andersson

  ”sysselsättningsgraden” är ju ganska irrelevant eftersom ”sysselsättning”, exempelvis oavlönat åt kommunerna inom Viva Resurs eller ungdomstorget, inte är detsamma som att ha ett riktigt jobb!
  Att äldre än 26 gjorts så mycket dyrare att anställa eftersom de kostar arbetsgivaravgift, har inneburit att dessa lite äldre fått det mycket svårare att få ett jobb vilket ökat deras långtidsarbetslöshet!
  Att studenter tvingas extrajobba innebär att de konkurrerar med riktiga arbetslösa om dessa jobb vilket ökar arbetslösheten! Att arbetslösa med försörjningsstöd tvingas arbeta/förvaras oavlönat på heltid åt kommunerna, istället för att kommunerna tvingas anställa o betala avtalsenlig lön för att få dessa arbetsuppgifter utförda, ökar även det arbetslösheten! Privatiseringar inom skola o vårdcentraler och förskolor, Hälsans Förskola…, och vinstkraven har inneburit att kostnaderna sänkts, vinster tagits ut, genom att minska personalstyrkan vilket ökat arbetslösheten! Jobbskattebidragen/”avdragen”, ”att ge till dem som redan har”, har inneburit mindre inkomster till skola o sjukvård o…, vilket lett till högre arbetslöshet!
  Nästan varje Alliansbeslut har alltså orsakat ökad arbetslöshet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.