Svenska språket är en nyckel till en lyckad integration!

Regeringen miljardsatsning på undervisning för nyanlända är en viktig satsning och grundstenen i satsningen, är att svenska språket är nyckeln till att lyckas i skolan. Satsningen kommer innebära att det blir fler lektioner i svenska för nyanlända elever och det blir även särskilda satsningar på att förbättra studieresultaten i svenska.

Det borde även vara en självklarhet att grundläggande kunskaper i Svenska är en förutsättning för att komma ut på arbetsmarknaden och att språket är en nyckelfråga till en lyckad integration i Sverige.

Vi har blivit påhoppade i Folkpartiet gällande språkkravet från andra partier och det har jag svårt att förstå varför. Genom att kunna det Svenska språket skapar man möjligheter att komma in på arbetsmarknaden fortare och vad är det för fel på det. Det är även en viktig demokratisk fråga att man ges möjligheten att följa med i samhällsdebatten och kunna följa politiska partier i deras debatter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.