Hur ska Umeå kommun komma tillrätta med bristen på förskoleplatser?

Det är ingen nyhet att vi står inför stora utmaningar i Umeå kommun när det gäller våra växande barnkullar i förskolan och skolan. Med tanke på det behov som är i dagsläget och i framtiden så tror jag inte att vi kommer att lösa bristen på förskoleplatser genom att motarbeta förskolor som drivs i alternativ regi.

Istället för att motarbeta de fristående förskolorna borde man istället se de som en resurs för att ta tillvara de utmaningar som finns med de växande barnkullarna.

När det gäller Språkförskolan och Visionen så är det två bra exempel på två uppskattade externa aktörer inom förskolan och jag tycker att det är viktigt att Umeå kommun har en professionell kommunikation till de externa aktörerna och inte via media

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.