Klyftorna minskar i Sverige!

Stefan Löfven partiledare i Socialdemokraterna och Karl-Petter Thorwaldsson ordförande i LO påstår att klyftorna ökar i Sverige och att vi även har även den största andelen fattiga i Norden. Men samtidigt påstår EU:s statistikmyndighet Eurostat att det går åt andra hållet för Sverige och att vi har lägst andelen fattiga i EU och att det även är sjunkande.

Enligt EU:s definition av fattigdom (låg materiell standard) så har Sverige tillsammans med Luxemburg lägst andel fattiga av alla EU-länder.

Än en gång får vi se Socialdemokratisk skrämselpropaganda och det lär väl inte bli sista gången före valet.

Något jag rekommenderar att läsa är Carl B Hamiltons (Fp) debattartikel i DN om att andelen fattiga i Sverige är lägst i EU och att den även är sjunkande.

http://www.dn.se/debatt/andelen-fattiga-i-sverige-lagst-i-eu-och-sjunkande/

 

 

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Ja, men det beror ju helt på vilken sida man står på, det finns ju rapporter som visar på det omvända!Jag kan tycka att begreppet ”fattigdom” inte är helt lätt! Jag använder hellre begrepp som klassklyftor. Och när man ser till att en arbetslös i dag är nere på ersättningsnivåer i realitet med försörjningsstödet, och att A-kassan inte höjts på 12 år, så förstår man ju att klassklyftorna ökar! För det finns ju tyvärr väldigt många arbetslösa i vårt land, och tvärtemot vad ni vill tro, så är jag säker på att de flesta arbetslösa är det ofrivilligt! Och jag garanterar dig att bland arbetslösa, sjukskrivna lever de flesta inte flott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.