Kraftig satsning på skolan!

Igår presenterade Regeringens ekonomiska vårproposition och jag är glad att det var skolan som det prioriterades mest på. Det var en kraftig satsning på utbildningssystemet och det är en satsning som i slutändan ska ordna mera jobb och stärka välfärden i Sverige.

Det är extra kul att det var skolan som prioriterades och det ser jag som en framgång för Folkpartiets politik. Den största satsningen hamnade på lågstadielyftet och det för att höja kvalitén på undervisningen i lågstadiet.

Satsningen på lågstadielyftet innebär att skolorna får möjlighet att använda statsbidraget för att exempelvis minska storleken på klasserna, ha fler lärare i klassrummet, ha fler halvklasstimmar eller anställa fler speciallärare. Hur det ska användas bestäms av kommunen/friskolan. Dessutom ska fler lågstadielärare utbildas

Här kommer andra viktiga satsningar inom utbildningssektorn!

Mindre barngrupper i och stärkt inspektion av förskolan

Tioårig grundskola med skolstart vid sex års ålder

Mer stöd till elever som behöver det

Betyg och bedömning

Nyanlända och utrikesfödda elever

Matematik och NO

10 000 fler platser i högskolan

Vi får inte heller glömma att sedan 2006 har Alliansen ökat resurserna till svensk utbildning med 7 miljarder och att man även har höjt forskningsanslagen med 9 miljarder kronor.

Här kommer en länk där det går att läsa mer om Regeringens ekonomiska vårproposition!

http://www.regeringen.se/sb/d/2548/a/238033

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.