Media har ett ansvar!

EU valet 2014 närmar sig och den 25 maj ska vi i Sverige välja 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. Det är även första gången som vi i Sverige har Europaparlamentsval och nationella allmänna val samma år, ett supervalår.

Men tyvärr verkar det finnas ett ointresse av svenskar att gå och rösta om man ser till undersökningar som har gjorts. Många vet inte ens om att det är val och man vet heller inte vilka som sitter i parlamentet. Självklart har vi politiker ett ansvar att för att locka fler att rösta, men det går inte utan medias hjälp. Jag följer med dagligen i all media och tyvärr verkar det vara ett ointresse för media att rapportera om EU-valet.

Media måste ta ett större ansvar när det gäller valet och att fungera som opinionsbildare. Sen tycker jag att det inte bara handlar om valet utan även rapporteringen från parlamentet mellan valen.

Jag tycker själv att Europasamarbetet är viktigt och är oerhört glad att Folkpartiet är Sveriges mest Europavänliga parti. EU är viktigt för Sverige och det är oerhört viktigt med gränsöverskridande samarbeten. Med tanke på den främlingsfientlighet som växer i Europa så är den än mer viktigt med ett samarbete

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.