Hundlatrinerna!

Igår på fullmäktige hade vi från Folkpartiet en motion som handlade om att införa hundskatten. Motionens syfte var att hitta en finansering för hundlatrinerna i framtiden. och skulle det bli pengar över ska dessa medel användas till ytterligare ”hundbefrämjande” åtgärder.

Som alla vet så beslutade tekniska nämnden att ta bort alla hundlatriner i Umeå på grund av att man skulle spara pengar. Nu har i och för sig hälften av hundlatrinerna kommit tillbaka, men den stora frågan är hur det ska finanseras i framtiden. Som läget är idag, så finns det ingen finansering för kommande år

Från Folkpartiet sida var vi även med och beslutade om borttagningen av hundlatrinerna och det är bara erkänna att det blev inget bra beslut. Ibland fattar vi politiker dåliga beslut och då tycker jag att det är bra att man kan göra en pudel som politiker

Många kan även tycka att det här är en skitsak, men för många medborgare är det en viktig fråga med hundlatrinerna.

 

En kommentar

  1. Anders

    Straffskatt på att ha hund känns ju om möjligt dummare än att ta bort hundlatrinerna. Vi har redan en av landets högsta kommunalskatter. Jag betalar glatt min skatt men då ska den gå till de offentliga verksamheterna. Alla ska ha möjlighet till en bra vård, skola, omsorg m.m. Må vara att jag tänker småskaligt men jag har skaffat mig en hund och den tar jag hand om med allt vad det innbär, men icke att jag tänker betala en skatt utöver det jag redan betalar för att diverse hundägare ska slippa bära på sin påse. Min solidaritet sträcker sig inte riktigt så långt.

    Nu vill jag tillägga att jag inte blev speciellt upprörd över borttagningen av latrinerna.
    Jag har ju själv skaffat mig en hund och då får jag ju snällt plocka upp efter den och bära hem påsen och slänga den. Att som vissa lämna påsen på marken i någon sorts infantil protest försämrar ju bara utomhusmiljön för samtliga, med eller utan hund. Finns väl för övrigt en lag om just nedskräpning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.