Jag håller med Anders Ågren!

Vi i Folkpartiet var ett av de partier som stod bakom beslutet i kommunfullmäktige över att bygga kulturväven och att det skulle inrymma kvinnohistoriskt museum. Men nu är det dags att ta ett omtag i denna fråga och jag håller med Anders Ågren i det han skriver i sin blogg, om att stoppa kvinnohistoriskt museum. Precis som Anders skriver i sin blogg så har kostnaderna ökat och det är fortfarande oklart vad det ska innehålla.

Folkpartiet har även tidigare i kommunstyrelsen varit emot extra tilläggsanslag till Kvinnohistoriskt museum och vi har känt oss starkt frågande över den förväntade driftskostnaden samt den stora ytan. Som skattebetalare i Umeå skulle jag vara mycket frågande över 700 kvm museum på det mest centrala läget i Umeå.

http://blogg.vk.se/agren/2014/05/05/115-miljoner-krar-for-kvinnohistoriskt-museum/

http://blogg.vk.se/Pederpolitiker/2013/02/14/kvinnohistoriskt-museum/

 

3 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  Då kanske följande kan vara intressant för ett Folkparti som ofta varit idrottsvänligt, särskilt med Peter Sedlacek som verkade för 50:an i FP och verkade också för friidrottsarenan till campus, där en 50:a har sitt bästa läge.

  Och…m a a Ågrens blogg:

  1. Avbryt arbetet med det planerade badhuset på kv Nanna. Minskar därmed kostnaderna för Umeå kommun med 30-40 mkr/år.

  2. Se omgående över möjligheten att lokalisera Umeå Turistbyrå, Vist Umeå AB mfl till ett badbygge.

  Nog vore det väl lika viktigt, än viktigare pga flerfalt ekonomiskt, att syna Nannabadplanerna på samma sätt. Se min blogg idag, http://blogg.vk.se/umeas-basta…, om ett SimGympaHus i idrottsläge och annat på kv Nanna, privat upplevelsebad, danspalats, saluhall…

  Ett sådant idrottshus kan bli en riktig succé och belasta kommunen bråkdelen av ett Nannabads kostnad, särskilt som detta senare är i stans dyraste tomtläge.

 2. Liberalen

  Det är på tiden att eländet som Spiric och hennes gäng ställt till med. Mer sådant!

 3. Pingback: Avgör kvinnohistoriska museet valet? | Valbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.