Ungdomsarbetslösheten

Som ung är det viktigt att ha ett eget jobb och man får även mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv

När det gäller ungdomsarbetslösheten i Sverige måste man tänka på att hälften är heltidsstudenter, men det är ingen tröst för den som är arbetslös

En viktig reform som redan genomförts, är den lägre arbetsgivaravgiften för unga, som gör det billigare att anställa personer under 26 år. En annan reform som gör stor skillnad för ungdomar är sänkningen av restaurangmomsen. Den ger bättre förutsättningar för arbetsgivare i restaurangbranschen att anställa. Var tredje anställd i restaurangbranschen är ung.

Jag har även svårt att tro att man löser ungdomsarbetslösheten genom att höja skatterna för landets företagare och då tänker jag främst på en eventuell höjning av restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga

Sen måste man ju även ställa sig frågan när de gäller de riktade sänkta arbetsgivaravgifter för unga. Vad händer om man drar tillbaka och höjer?

 

2 kommentarer

  1. Mange

    Jag har inget emot att unga under 26 får jobb… men med era reformer så har det blivit allt svårare för dom över 26 att komma ut på arbetsmarknaden.
    Ta tex Adecco dom anställer i stort sätt inte en person som är över 26 för att spara pengar.. så då blir det en liten kluven reform nu har skapat.

    Och nu så säger du att nej men så är det inte.. dom som är under 26 har inte samma kompetens, nej det är sant men dom är billigare att anställa så dom med kompetensen får i vissa fall bara stå bredvid och se på när deras arbetschans försvinner, så det ända ni gjort är att sätta Sverige i en dålig spiral.. men detta är inte ända fallet där ni bara blundar och hittar på egna siffror för att täcka upp en dåligt utformad reform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.