Uppdrag granskning

Ikväll såg jag Uppdrag granskning och fick se ett inslag från Umeå, där kända artister under ett 2014 arrangemang uppträder på scen tillsammans med maskerade personer. På de maskerade personernas tröjor står de frige Joel och med det syftar man på en 35 årig man, som dömts till 6,5 års fängelse för dråpförsök på en person från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.

Joel är även en känd vänsterextremist som flera gånger har dömts för allvarliga brott och har en ledarroll inom Revolutionära Fronten. Enligt tingsrättens dom var det knivhugg på en obeväpnad person i ryggen och det var även klarlagt att Joel var medveten om att personen kunde dö av de knivhugg som han utdelade.

Jag kommer aldrig att acceptera att det under kommunala arrangemang, uppträder maskerade personer som har politiska budskap som rättfärdigar våld, oavsett vem som blir utsatt för detta

Jag har tidigare tagit starkt avstånd från nazismen och det känns verkligen obehagligt att den breder ut sig i Sverige och att de använder våld för att föra fram sitt budskap.

http://www.vk.se/1189167/vansterextremister-pa-scen-med-cleo-och-jannok

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.