Bro Bölesholmarna!

Jag brukar ofta promenera vid Bölesholmarna och det är verkligen en oas mitt i Umeå. Men det som saknas är en bro över älven, som skulle sammanbinda de västra stadsdelarna och Teg-Böleäng.

Det är förhållandevis en billig investering, som förutom att vara en tillgång för det rörliga friluftslivet också skulle underlätta den bilfria kommunikationen över älven

Tyvärr har investeringen har dessvärre vid ett antal tillfällen flyttats framåt i investeringsplanen. S och V har valt gång på gång, att skjuta upp den i investeringsplanen.

Något som jag kan lova, är att jag kommer att fortsätta driva frågan om bron, tills den är byggd!

 

4 kommentarer

 1. Michael

  En ny GC-bro ska ligga en liten uppströms Bölesholmarna. Låt Böles vara ett ställe som endast nås från Tegssidan. En bro från andra sidan ökat tillgängligheten och ungdomslivet skrämmer bort ännu fler promenerande människor.
  Sen är samhällsnyttan inte så stor med en bro till Böles, samt att det blir så låg, så det blir svår för stora båtar att passera under.
  En bro som ansluter bakom Volvo, ungefär från Tväråns mynning skapar en samhällsnytta, då den blir en direktlänk mellan Volvo och Grubbe. Många som kan cykla snabbt och säkert till jobbet då.

 2. Magnus

  Ska den bron också betalas genom att kommunen kräver att folk på ömse sidor om älven som vill bygga något ska betala in en slant till kommunen? Lika bra att börja kräva betalning redan nu, det kan ju möjligtvis, eventuellt, någon gång i framtiden komma att bli en bro över Bölesholmarna… Givetvis syftar jag på de icke byggda men redan betalda Ö-broarna, se Villaägarnas debattartikel i VK förra lördagen.

 3. Magnus

  Kanske ska tillägga att jag tycker att fler broar, särskilt gång- och cykelbroar, över älven i flera olika lägen är en utmärkt idé, då det ger en mera levande och attraktiv stad. Eftersom alla i stan har nytta av det borde det bekostas av skattemedel, liksom skola, vård, vägar m.m.

 4. Peder Westerberg

  Självklart ska en bro över bölesholmarna vara finanserad av kommunen. Med tanke på densamhällsnytta den kommer att göra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.