Kärnkraften!

Nu har miljöpartiet slagit fast vad man går till val på och man vill bland annat stänga ner kärnkraftverk.

En fråga man kan ställa sig, är vad som kommer att hända med den Svenska kärnkraften om de rödgröna skulle vinna valet i september. En avveckling skulle innebära, att hälften av vår elproduktion skulle försvinna och är det rysk gas som man ska satsa på för att kompensera det.

Att kärnkraften har en avgörande betydelse för Sveriges tillväxt är ingen nyhet och tack vare den så kan vår elintensiva basindustri konkurrera på den globala marknaden. En stark basindustri medverkar också till en utveckling av en växande och produktiv tjänstesektor. Självfallet ska Sverige satsa på förnybar energi och energismarta lösningar, men mer vindkraft och andra förnyelsebara energislag kommer inte att räcka till för att klara både klimat och jobb

En kommentar

  1. LenaAndersson

    Kärnkraften har oacceptabla risker, från uranbrytning o import från fascisten Putins Ryssland till de många kommande generationerna som tvingas övervaka… vårt dödligt livsfarliga kärnavfall i tusentals år, så oavsett hur ”lönsam” kärnkraften än är som måste den snarast ersättas! Ryskt uran är inte bättre än NORSK… gas! Hur många vindkraftverk kan man bygga för de miljarder som det kostar att bygga ett enda nytt kärnkraftverk? Det vore vettigare att bygga ut återstående älvar istället för att fortsätta köpa Ryskt uran för att driva våra föräldrar fallfärdiga kärnkraftverk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.