Umeå centrum!

I måndags var jag på en presentation på Folkets hus, där kommunen presenterade hur den nya Rådhusesplanaden kommer att se ut i framtiden. Det kommer att bli stort lyft för centrum och jag gillade verkligen förslaget. Förslaget innehöll inte en uppbyggnad av apberget och beslutet om apbergets framtid kommer, när Rådhustorget byggs om. Jag kan villigt erkänna. att jag inte saknar det gamla apberget.

När det gäller Rådhustorget så har jag bloggat om det tidigare och där borde en ombyggnad startas så fort som möjligt. ”Frassebyggnaden” är inte direkt den vackraste byggnaden i Umeå och den sida av Rådhuset som ligger mot torget, borde också göras mera tilltalande. Att knyta ihop kulturväven med Rådhustorget och få en naturlig passage är även viktigt.

Parkeringsplatsen mellan REX och Sparbanken tycker jag borde tas bort helt. Den borde istället, delvis utnyttjats som en parkeringsplats för cyklar. Är det något som saknas i centrala Umeå, så är det parkeringsplatser för cyklar.

En kommentar

  1. Håkan Gustafsson

    Peder Om det är någonting som saknas så är det även P-platser för bil och turistbussar. Jag är medveten om att vi inom 5-7 år kommer att vara väl försedda med parkeringar för bil tack vare dom planerade P-husen.
    Det som är akut är tillgången just nu. På grund av alla byggen ,som i sig är positivt, har vi köpmän i centrum tappat väldigt många P-platser.
    Dels genom att ytor tagit i anspråk till annat men också att många P-platser nyttjas som arbetsplatsparkeringar till alla byggprojekt .
    Många butiker jobbar med väldigt dålig lönsamhet och vill vi ha ett attraktivt och levande centrum måste vi skapa tillfälliga P-ytor för att inte tappa fler besökare/kunder. Detta för att butiker i centrum ska kunna möta en för Umeå välkommen etablering av IKEA på lika villkor. Det förringar inte din önskan om fler cykelparkeringar, men ta inte fler parkeringar ifrån oss.
    Du får gärna kontakta mig för fortsatt dialog Håkan G Elkedjan City

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.