Skräddaren

Nu har vi fått resultatet av att kommunen tog tillbaka Äldreboendet Skräddaren i egen regi och det känns inte bra

Det är ett exempel där det styrande partierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tagit tillbaka driften i egen regi, trots att de anhöriga var jättenöjda. Men nu när det är i kommunal regi så slår både anställda och anhöriga larm över missförhållanden. Man hävdar att det har blivit mycket sämre när kommunen tog över driften. och säger att det är hög personalomsättning, hög sjukfrånvaro och dålig planering i verksamheten.

Än en gång har vänsterns inflytande i politiken i Umeå gett resultat och det här är nog tyvärr inte det sista fallet vi får se, såvida vi inte får ett maktskifte.

 

2 kommentarer

  1. Bergis

    Det är väl bara rödslickarna till fd Carema som tycker så? Säkert någon rövslickare som blev av ,med sin individuella påökt lön. Du vet en sån som trampar ner sina arbetskamrater för att få högre lön.

  2. Urban Bengtson

    Men varför så allianstyst om när Umeå kommun drog tillbaka beslutet om att låta driften av Nannabad inte få bli i privat regi? Först så viktigt att Nannabad planerades och byggdes av privata aktörer. Och sedan var det viktigt att privata entreprenörer driver nytt bad. Men därav intet!

    Orsak? Jo, det blev nödvändigt för att få använda 1948 års stadsplan och kalla det för ”allmänt ändamål” och för att avbryta detaljplanearbetet och slippa risk för trafikutredande och överklagan. Så alliansen har en del att förklara för allmänheten i Umeå här.

    Men det finns en lösning. Avbryt Nannabadbygget, sälj det det och kvarteret till privata aktörer att göra något för centrum som inte drar barn och ungdomar. Bygg sedan 50:an ihop med IKSU:s simhall och låt IKSU driva, men i samarbete med kommunen och simsporterna, det ger mesta valuta för pengarna.

    Det har bara gått 2 % av ett bads livslängd, 98 % finns att rädda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.