Mitt fulla förtroende!

Tidigare idag beslutade en enhällig partistyrelse, att Jan Björklund är kvar som partiledare för Folkpartiet. Jag tycker att han har gjort en bra valrörelse och han har mitt fulla förtroende. Jag tycker även att det är bra, att man säger nej till ett samarbete med socialdemokraterna. Sen är det inte Folkpartiet som ska lösa och ta ansvar för Löfvens problem?

Det kommer att bli en intressant tid framöver och det känns som Stefan Löfven har missberäknat läget. Att han sa nej till vänstern var ingen överraskning och det gör inget heller. Vänstern kommer aldrig att fälla Stefan Löfven i en budget. Jonas Sjöstedt kommer att få finna sig i att vara en tandlös tiger.

7 kommentarer

  1. kenneth bohlin

    Peder kom upp ur sandlådan ! Det är ett parlamentariskt problem som vi alla står inför med konsekvenser för landet då måste man ta ansvar och inte sitta och tjura i en sandlåda !

  2. "Dosan"

    Ah, typiskt nyliberalt resonemang. Ingen solidaritet, ingen humanism. Bara ”det där är inte mitt problem och därför tänker jag inte lösa det”. Det är typiskt äcklig nyliberalism, bara själviskt tänkande. Ingen förmåga till att bygga ett samhälle utan bara tänka på egot i första hand.

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Intressant att läsa, så landets bästa är inte intresant för Folkpartiet, utan det är Löfvens problem? Men då vore det ju bra om Löfven stödjer sig på SD, för de är ju mer representativa för Sverige än vad Folkpartiet är och man ska ju i en demokrati följa den vilja som de flesta önskar eller hur?

    Du menar att det kaotiska läget som nu uppstått inte alls beror på Alliansen?

  4. Anna

    Alla partier har skyldighet att ta sitt ansvar när SD är stora. Samt att ta ansvar för ett land som samtliga partier vill vara med och förändra till det bättre. Att vara tvärsöver bara för att vara tvärsöver är inte att ta ansvar, däremot kan man vara det för att man inte vill sälja sig billigt, vilket gör att jag fortfarande har hopp om att FP och C med rätt incitament till slut väljer om och väljer rätt. Jag har en tro om att partierna tror på sin egen politik och att de vill använda den till att förändra landet. Det är som att rösta emot ett förslag de egentligen är för bara för att motståndarna la det, vi har exempelvis sett vänstern göra så mot folkpartiet i kommunfullmäktige…
    Vad gäller Björklund kan jag förstå att det inte är lämpligt att avgå just efter valet, särskilt i det oklara parlamentariska läget, det är att ta sitt ansvar att stanna. Däremot nästa folkpartistiska kongress: Birgitta Ohlsson ftw! Trots att jag inte är folkpartist så är det svårt att inte tycka om kvinnor som Birgitta Ohlsson, Cecilia Malmström… de är väldigt kunniga och duktiga =)

  5. Marianne R Johansson

    Jag tror att vi kommer att få se en regering med S, MP och det förvånar inte mig om både C och FP tillslut ingår där! Bara ni har slutat sura så. Man vågar inte ta risken med ett nyval
    Bra för landet? Nej, det tror jag däremot inte!

  6. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Jag har oerhört svårt att se hur man ska kunna kompromissa ihop, en gemensam politik tillsammans med MP och S. Vi står för långt ifrån varandra i många frågor och då tänker jag främst på skattepolitiken och valfrihetsfrågan. Men jag kan villigt erkänna att i vissa frågor gillar jag Socialdemokraternas politik.

  7. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    När det gäller partiledarfrågan så tycker jag att det är bra att Jan Björklund är kvar. Men nästa gång det blir en ny partiledare, vill jag se en kvinna. Jag hoppas även att vi i framtiden får en kvinnlig statsminister och förhoppningsvis tillhör hon Folkpartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.