Känns tyvärr avlägset!

Det känns inte bra att Ryssland rustar upp och förnyar hela sin vapenarsenal. USA kommer även att modernisera sin kärnvapenarsenal och det är inte heller bra. En kärnvapenfri värld känns tyvärr avlägset.

Med tanke på det som händer i vår omvärld, så är det även dags att vi omprövar vårt beslut att inte vara med NATO och ansöker om ett fullvärdigt medlemskap. Ett medlemskap i NATO skulle göra att, vi kan försvara vårt land och även få en möjlighet att bygga upp ett bra försvar.

En kommentar

  1. Patrik Hockum

    Hej Peder!

    Ett problem med att gå med i NATO är ju som jag ser det att vi då indirekt blir en kärnvapennation men utan någon bestämmanderätt över dem. Ett annat är att ett medlemskap tvärtom kan trigga Ryssland i helt fel riktning och gör att de både känner sig och blir än mer isolerade. Ryssland med Putin är inte ett stabilt land.

    Annars skulle vi ju kunna göra som vi gör i andra fall. Titta åt andra hållet. Jag tror inte att Ryssland egentligen är särskilt intresserat av Sverige. De visar nog främst musklerna av tradition och för att Sverige ”kaxar” sig via EU. Jag menar, när t.ex. Kina och USA far världen runt och snor åt sig naturresurser så säger vi ju inget. Då är det handel som är lösningen. Så varför inte bara titta åt andra hållet och handla järnet med Ryssland och hålla dem på gott humör?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.