Norrland straffbeskattas!

Nu pågår förhandlingarna mellan S och MP för fullt och det kommer att bli spännande, att se vad som händer. Kärnkraften, försvaret och vinster i välfärden, kommer att bli de svåra frågorna att samsas kring. Det man kan konstatera, är att miljöpartiet sitter i en svår förhandlingssits.

Något som partierna är överens om, är att införa en form av lastbilsskatt. Ett förslag som innebär en skattechock på transporter och som kommer att få allvarliga konsekvenser för Norrland. Sen skulle skatten heller inte ge något tillbaka till Norrland. De pengar som staten skulle få tillbaka kommer att investeras i järnvägar i södra Sverige. Skatten på bensin kommer också att höjas och det kommet inte heller att gynna Norrland

4 kommentarer

  1. gerd

    Vilken slutledningsförmåga! Ditt parti tillsammans med övriga högerpartier har haft makten i Sverige i 8 år och inte ett enda beslut som ni tog har gynnat Norrland. I regeringen fanns ingen minister som bodde norr om Uppsala. Däremot massor av skorrande sörlänningar. Riksdagsledamöterna (högerledamöterna) från bl a Västerbotten har aldrig tagit initiativ eller strid för någon fråga som gynnar oss, allt har fokuserat runt Stockholm och Skåne med omnejd. Valresultatet (- tre riksdagsledamöter från högern i Västerbotten) kom som ett brev,på posten. Ett av kristdemokraternas mandat i Västerbotten gick till sverigedemokraterna. Inte så konstigt, deras politik skiljer sig knappast åt.

  2. Bergis

    Om regeringen ska förvalta Ullenhags invandrarpolitik behöver skatterna höjas kraftigt, annars måste man ju dra ner på välfärden. Men vad kan Folkpartiet göra åt det? Ni har ju gått med på att vara ett lyd-parti åt Socialdemokraterna nu.

  3. Ivar

    En sak som vi i norr lider av är att det är billigt att skicka i väg råvaror söder ut i stället för att förädla dom här uppe. Blir det dyrare transporter så blir det större möjligheter att få lönsamhet här uppe att förädla och skicka de förädlade produkterna söderut. Sågverk i inlandet läggs ner och skogen fraktas till kusten för det är mer lönsamt att satsa där chefen bor. Tittar man på bränsleskattehöjningarna som har varit de sista valperioderna så överstiger de vad MP hotade med för den tidsperioden.
    Vad har ditt parti gjort för Norrlands inland och glesbygden?

  4. Kea

    Oj vad ni tjatar om samma ensidiga syn. Ja Norrland straffbeskattas men inte av den miljöskatt som Mp vill ha(OBS Jag är inte mp are). Det som är en starfskatt är däremot att staten sen ett år tar fastighetsskatt på vattenkraftsanläggningar ca 6 miljarder som inte kommer inlandet till del, fastighetsskatten på hus är fruktanssvärt mycket högre i norr än söder i förhållande till värde, Att avgifter på malmbrytning är lägre än någon anna stans, att så gott som alla infrapengar går till södra halvan o.s.v.
    Att vi måste skapa ett alternativ till det fossila bränslet både för bilar och el är helt nödvändigt. Det kan inte minst bestå av biobrännsle vilket skulle ge tusentals jobb i norr och massor av jobb för entreprenöerer. Problemet är att ni sprider en populistisk propaganda som skadar både norrland och landet. Byt fot ta tag i den möjlighet som finns med att vara först med att bli oberoende av oljan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.