Blåsningen!

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har nu presenterat ett förslag, om att göra gymnasieskolan obligatorisk för alla. Miljöpartiet har tidigare inte varit för detta. Jag håller med Jan Björklund i hans uttalande, om att Gustav Fridolin (MP) har gått på en blåsning. Men nu stundar regeringsförhandlingar och då kommer (MP) att få offra mycket i sin politik.

Att lagstifta om att alla ska gå treårigt gymnasium och att alla elever, oavsett om de går teoretiskt program eller yrkesprogram, ska bli högskolebehöriga, är inte rätt väg att gå. Jag tror inte på ett skolsystem, där alla ska bli akademiker och är det något som Sverige behöver satsa på, så är det lärlingsutbildningar. Det vi tyvärr nu kommer att se, är fler avhopp i gymnasiet.

2 kommentarer

  1. Pigwidgeon

    Fast i ärlighetens namn så betyder det inte att alla ska bli akademiker. Det innebär väl snarare att alla ska ha chans till högre studier.

    Bara för att man har rätt till något betyder ju inte att det är obligatoriskt att nyttja det. Det är ju som att säga att alla måste använda RUT-avdrag.

  2. Andres

    Intressant att veta vilka som började med denna tanke för ungefär ett år sedan.
    Det var Jan Björklund och FP som började att trycka på denna ändring.
    Nu när S genomför den, så börjar FP att skrika och bete sig som små barnungar.

    Nja, tyvärr Peder, detta är FPs eget förslag som genomförs nu.
    Så frågan lyder, vet ni i efterhand vilket skitdåligt förslag ni ville driva igenom? Eller är ni bara rädda för att S ska få all credd för att de vågade genomföra den?

    Tacksam för svar. Ett ÄRLIGT sådant, annars undanbedes kommentar, vänligen men bestämt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.