Sviker sina vallöften!

Att S och MP tvingas backa från flera av sina vallöften är ingen överraskning.  När det gäller försvaret så fick (MP) backa ordentligt och man tvingades, säga ja till köp av nya Jas – plan och ubåtar. När det gäller kärnkraften så kommer (MP) också att få backa och det är det priset man får betala för ett samarbete. Tiden kommer att få utvisa hur många vallöften som sviks från respektive partier och det är bara att hoppas att väljarna förstod det när man röstade i valet.

Något som partierna är överens om, är att införa en form av lastbilsskatt. Ett förslag som innebär en skattechock på transporter och som kommer att få allvarliga konsekvenser för Norrland. Sen skulle skatten heller inte ge något tillbaka till Norrland. De pengar som staten skulle få tillbaka kommer att investeras i järnvägar i södra Sverige. Skatten på bensin kommer också att höjas och det kommet inte heller att gynna Norrland

3 kommentarer

  1. "Dosan"

    Att man kompromissar är ingenting konstigt. Ni borgare om någon borde känna igen ordet ”valfläsk”. Man lovar väldigt mycket och sen får man kompromissa.

    Den stora skillnaden är att ni borgare alltid ljuger i alla era löften. Ni lovar massor och sen gör ni absolut ingenting, eller ännu värre – ni gör saker sämre. Som t.ex. med ert tjat om arbeten. Ni försämrade allt och arbetslösheten gick faktiskt upp under de åtta år ni fick bestämma. Sen att ni ljög er blåa om allting gjorde inte saken bättre.

    Patetiskt.

  2. Anders

    Är du bara dålig förlorare eller ska du inbilla oss läsare att ni i Folkpartiet var helt med på allt som Moderaterna lagt fram under 8år. Ni är 3 partier som sammtyckt med det fjärde och kallat det för Alliansen.
    /Öppna ögonen

  3. N-O

    Bland det första alliansen gjorde då de fick makten var att höja bensinskatten trots att de lovat låta bli , har du glömt det ?

    Det system med lastbilsskatt som är under utredning finns redan i Tyskland m fl. länder och används för att minska den snedvridning i konkurrensen som den oreglerade cabotagetrafiken innebär .

    Sålunda ett sätt att försöka få tillbaka lite av de pengar som rinner ut ur landet via oseriösa åkerier som med ”slavar” från östblocket håller på att utrota den svenska åkerinäringen .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.