Äntligen klart!

Nu är det äntligen klart med förhandlingarna mellan partierna. Som väntat hamnade vänsterpartiet utanför och det känns oerhört bra. För Umeås bästa är det bra, om vänstern inte får för stort inflytande i politiken.

Det man kan konstatera är att Socialdemokraternas samarbete med vänstern inte har varit bra för Umeå. Vänsterpartiets har tillåtits påverka den praktiska politiken och deras motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg har tyvärr fått stort genomslag.

När det gäller Folkpartiet så är jag glad över, att vi lyckades behålla både kommunstyrelsens arbetsutskott och näringslivs och planeringsutskottet. Jag är även glad att vi fick ordförandeposten i kommunrevisionen. Tyvärr tappade vi vice ordförande i för o grundskolenämnden. Men totalt är jag nöjd över den utdelning vi fick, med tanke på att vi backade i valet.

Men man får inte glömma att det inte är klubbat än Först ska vi ha ett nomineringsmöte i partiet och sen ska det fastställas i novemberfullmäktige.

2 kommentarer

  1. Jenny Andersson

    Ja det vore ju hemskt ifall ”av var o en efter förmåga till var o en efter behov” fick vara vägledande i politiken? Varför är det så viktigt att giriga företag ska tillåtas plundra den PLIKTADE grundskolan? Plikten borde innebär att Staten, inte giriga företagare, har det fulla ansvaret! Barn ska inte vara beroende av att deras föräldrar redan från födseln placerar dem i kö till ”rätt” skola, där betygsinflationen garanterar dem en plats på en bra universitetsutbildning! Privata skolors lärare o rektorer har examinerats från exakt samma utbildningar som kommunala lärare och rektorer, så det är en lögn att ”privat” automatiskt skulle innebära ”bättre”, och det krävs inte girigt ägande för att ge barnen rätt att välja exakt vilken skola hen vill gå på! Folkkpartiet har aldrig varit ett socialliberalt parti, men idag så är Fp längre än någonsin från socialliberalismen!

    • Liberalen

      Idiotiskt prat. Om kommunala skolor vore lika bra, är det ju bara att välja dem. Men så sker inte. För allt övrigt som tillvitas friskolor i inlägget saknas det belägg för. Attackerna mot privat drivna verksamheter handlar enbart om vänsterns begär efter makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.