Bra att skylla på någon annan!

Nya finansministern Magdalena Andersson (S) målar upp en bild, att läget för svensk ekonomi är dystert. Hon är även kritisk mot den förra regeringen och säger att statens finanser är dåligt skötta. Jag tror anledning till utspelet är att hon vill höja skatterna och då är det bra att skylla på någon annan. Det kommer att bli en intressant tid framöver och jag utesluter inte ett nyval. Jag tror aldrig att Alliansen lägger ner sina röster, när det gäller sitt eget budgetförslag.

5 kommentarer

  1. Gerd

    Hon målar inte upp en bild, det är ju fakta eller hur. När borgarna tillträdde 2006 så hade ni ett överskott på 80 miljarder. Sen har ni sålt ut våra gemensamma ägodelar för 160 miljarder och till slut så har ni skapat ett budgetunderskott på 96 miljarder. Ta lite ansvar för vad ni gjort i stället för att gnälla.

  2. rundvikarn

    Det är väl svårt att skylla landets finansiella situation på någon annan än de som vänt ett budgetöverskott på 80 miljarder till ett ungefär lika stort underskott ?

    Att vi inte klarar överskottsmålet kan väl inte vara någon överraskning för dig , ett underskott ÄR ju sämre än ett överskott i verkliga livet även om de som lever i den politiska drömvärlden bryr sig mer om vem som säger något än vad som sägs………

  3. John Erik Nilsson

    Ni tyckte det var viktigare att sänka skatten för medel och höginkomstagare än att lägga dom 15 miljarder på infrastrukturen.
    Det vet ju vem som helst SOM kan räkna att det givit mer , men makten var viktigare , om du vill kan jag skicka en kulram med post så du kan lära dej räkna , men det skulle ni alla I alliansen behove…

  4. Bergis

    Magdalena Andersson vet mycket väl om att underskottet beror på massinvandringen. Men det är ju inte tillåtet att skylla på invandrarna så istället skyller hon på Alliansen.

  5. Marianne R Johansson

    Jan Björklund var väldigt snabb att skylla alla fel och brister på förra sosseregeringen, det gjorde han i 8 år! Och ja, den här regeringen kommer att måsta höja skatten för att kunna genomföra några reformer alls! Vi har ett budgetunderskott på 87 miljoner kronor, tack vare att Alliansregeringen sänkte skatter! Detta enligt Ekonomistyrningsverket. Det är ju inget nytt, högern har aldrig varit särskilt intresserad av att ta ansvar för andras pengar! Bara att skapa större tillgångar för sig själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.