Dåligt av fraktbolagen!

Senaste tiden har det uppmärksammats att gods, som transporteras av fraktbolag skadas under transporten. Jag har själv haft problem med ett större fraktbolag och min reklamation skickades runt till nya personer hela tiden. Det kändes som de satte det i system, att jag skulle skickas runt, för att göra det jobbigt. Jag har också hört ryktesvägen att vissa fraktbolag sätter det i system, att förhala ersättningar på skador. Är det sant så är det riktigt dåligt.

Sen när det gäller försäkringen av godset, så tror jag att många fraktbolag, inte upplyser att man vid en skada, får betalt per kilo. Man upplyser inte heller, att man kan tilläggsförsäkra godset. Att gods går sönder är en sak, men att man är dålig, på att informera om vad som gäller i försäkringsfrågan, det är rent sagt ut riktigt dåligt

Enligt Transportgruppens bestämmelser NSAB 2000 är ersättningen enligt lag 8,33 SDR per kilo, omräknat i svenska kronor 96 kronor per kilo, oavsett värde.

Källa:  http://www.transportgruppen.se/PageFiles/3881/NSAB%202000.pdf

 

En kommentar

  1. "Dosan"

    Fast det här är ju ett konkret resultat av den högerliberala politik som ni driver. Företag friskriver sig själva från ansvar och ersättning, lämnar över helt till slutkunden att känna till alla rättigheter. Typiskt högerliberaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.