Det är företagen som bär upp Sveriges välfärd!

Det behövs en bra företagspolitik i Sverige och därför känner jag en stor oro över regeringens syn på företagande. Ett exempel är regeringens uppgörelse med vänstern, om att vinster i välfärden kraftigt ska begränsas och att kommuner ska kunna neka friskolor att etablera sig. Nu är det bara hoppas att uppgörelsen inte går igenom i riksdagen.

För mig är det ganska logiskt att företag inte överlever, om man går med förlust. Har man inga vinster, kan man heller inte utveckla sina företag. Vinster ger även företagen möjlighet att investera och det är viktigt för samhället.

Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.  Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Därför behövs det enklare regler och lägre skatter för små företag.

Vi behöver en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

 

 

En kommentar

  1. Liberalen

    Det är dags att göra upp med allt s – märkt tänkande där vinster och sänkta skatter blir kostnader och allt som sker via offentligt beslutade budgetar per definition är rätt och bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.