Pinsamt miljöpartiet!

Jag förstår att Gustav Fridolins pressekreterare inte vill uttala sig om, att regeringsplanet har beordrats, att flyga 41 kilometer för att hämta upp Gustav Fridolin. Det måste kännas, som man har blivit, ertappad med fingrarna i syltburken. I ett tidigare uttalande från Fridolin, om att miljöpartiet vill lägga ner Bromma, säger han också att det går snabbare att ta sig från Arlanda till centrala Stockholm, jämfört med Bromma. Det kommer att bli intressant att höra Fridolins förklaring.

När det gäller nedläggningen av Bromma så är inte sista ordet sagt i frågan och det finns ingen majoritet i riksdagen för en nedläggning av Brommas flygplats. Men om den rödgröna majoriteten, i Stockholms Stadshus får som man vill, kommer Bromma flygplats att vara nedlagd 2022. Det är bara att konstatera att Miljöpartiets och Socialdemokraternas politik på riksnivå, är ett stort hot mot Norrland.

Det finns också ledande politiker i länet, som förespråkar en nedläggning av Bromma. Jabar Amin riksdagsledamot för miljöpartiet, tycker det är positivt med en nedläggning. Det är skrämmande att en riksdagsledamot från länet, kan tycka att det är positivt, att Norrlands näringsliv drabbas negativt. Sen är det också miljöpartiet som ligger bakom höjningen av bensinskatten och det slår även hårt mot Norrland. Man verkar inte förstå, att den grupp i samhället, som kommer att påverkas mest av höjd bensiskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät och vi har inte heller, tillgång till ett regeringsplan.

 

4 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Och detta inlägg höll sig till sanningen eller följde den skvallerpressen?

  Om det är sanning, hur förklarar du då att det var Försvarsmakten som i sent läge dirigerade om ett plan från Arlanda till Bromma, och det på eget initiativ?

  Annars var det väl skvallerpressen eller hur?

 2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

  Man borde istället ställa sig frågan varför flög han inte reguljärt?

  • Lars Gidlöf

   Hej

   Jo det har du rätt i, men det var ju inte det du kritiserade i din blogg, och jag har inte sett att du kritiserade Anders Borg som KRÄVDE att de skulle lands i Skavsta.

   Hur kan folk rösta på politiker som är bara ute efter kritisera andra, är det sånt samhälle Ni vill ha?

 3. mattias

  med det resonemanget är hela alliansen hycklare då de försämrade villkoren för alla arbetslösa men samtidigt levde under helt andra premisser själva som riksdagsmän/kvinnor. Man lever efter de regler och lagar som finns för tillfället. Betyder väl inte att man inte kan tycka det kan bli bättre?
  Inte särskilt insatt i just det här fallet med Fridolin, men rent generellt är det lite märkligt att det alltid är meningsmotståndare ni politiker har såna enorma problem att förstå deras handlande i alla möjliga situationer.
  Skulle vara uppfriskande att läsa en alliansares kritiska blogg om exempelvis Littorins köp av prostituerade, Mauds superfiasko och sen vägran att infinna sig i KU eller nåt annat av alla fadäser den föregående regeringen lyckades med. Skulle ge mer trovärdighet. Nu är det väldigt tyst på den fronten.

  Tycker fokus är helt fel. Folk kan inte bo i Umeå om det inte finns någonstans att bo. Spelar ingen roll hur många plan som går från Bromma eller hur många städjobb RUT skapar. Det är sjukt att man som 34-åring inte ska kunna hitta ett boende om man inte sitter på hundratusentals kronor på kontot. Lägg fokus på det, lägg skattepengar på det…inte på att subventionera helt onödiga renoveringar för de som redan har ett boende. Det driver dessutom bara upp bostadspriserna ÄNNU mer och gör det än svårare för folk i allmänhet och ungdomar i synnerhet att hitta ett första eget boende. Dessutom innebär det att de som inte har egen lägenhet betalar för renoveringen för andras lägenheter som bara innebär att din egen chans att kunna äga en lägenhet blir än mer omöjlig. Bostadsmarknaden är en skam för Sverige där de som redan har gynnas och de som inget har nu är helt utestängda. Vem ska gå från ord till handling i denna fråga?? Vem ska se till att det finns boende till alla?? Eller ska vi förväntas bo 2-3 generationer i samma hus/lägenhet? Om det ska subventioneras så är det väl i så fall bostadsbygge som ska subventioneras!? 1:or och 2:or framförallt! Det är i alla fall min åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.