Tiggarna!

Frågan om tiggarna är svår och det är inte lätt att hitta en lösning. I Svenska Dagbladet har två folkpartister Erik Ullenhag gruppledare riksdagen och Tina Acketoft Europapolitisk talesperson, ett otroligt bra inlägg i debatten. De vill se en samlad strategi att kraften ska inriktas i Rumänien, istället för Sverige. De menar också att de stora insatser, som görs för att hjälpa tiggare, kan leda till att fler kommer hit och fastnar i misär.

Nu kommer det tiggare även från andra länder, men den stora majoriteten kommer från Rumänien och jag håller helt med att kraften ska inriktas där. Nu har EU satsat stora pengar på att hjälpa Rumäniens fattiga, men det verkar tyvärr som att pengarna, inte når fram till de som tigger i Sverige. Rumäniens regering har verkligen, inte tagit sitt ansvar. Hade de tagit ett större ansvar, hade vi nog haft mindre tiggare i Sverige

Här kommer länken till Svenska Dagbladet

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tiggarfragan-kan-bara-losas-i-rumanien_4498334.svd

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Frustrerad

    Mycket bra inlägg…, landets alla politiker med Regeringen i spetsen måste göra en kraftansträngning mot romerna som blivit ohållbart. Jag är rädd, mycket rädd att SD kommer att fortsätta öka. Det är en skrämmande tanke men mycket aktuell när man hör invånarnas prat. Vi ska inte sluta hjälpa människor i nöd…men det här har verkligen gått till överdrift 🙁
    Jag tänker på alla dessa båtflyktingar som riskerar sina liv när dom sätter sig i överfulla båtar, flyende från ett land i krig och svält. Mina ögon tåras…hatet över det som händer i samhället vad gäller romerna det kommer att drabba flyktingar som kommer hit. DET är skrämmande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.