Begreppet Norrland!

Senaste tiden har det funnits synpunkter på att skrota begreppet Norrland. Jag har själv inget problem med begreppet Norrland, jag är otroligt stolt över att vara Norrlänning.

Begreppet Norrland är inte det största problemet. Det stora problemet är att många journalister har bristande kunskaper om Norrland och därmed sprider okunskap. Det som händer utanför tullarna, är totalt ointressant för många journalister.

Vi har också fått ett otroligt Stockholmsfokus, i media de senaste åren. Det säger sig ju själv, när var femte journalist bor i Stockholms innerstad och sen får man inte heller glömma riksmedia, även har valt att lämna Norrland

Ett stort problem är också många politikers Stockholmsfokus. Ett bra exempel är lokaliseringarna av myndigheterna. Debatten borde också istället, handla om vilka myndigheter som ska flyttas ut från Stockholm. Men om man ser till sista åren, så har alla myndigheter förlagts i Stockholm. Sen går det också att göra listan lång, på många politikers ovilja, att satsa på Norrland.

Ibland önskar man att man satt i riksdagen. Det är kanske dags, att börja fundera på att kandidera till riksdagen. Om jag skulle hamna där någon gång i framtiden, skulle jag driva frågor, som utlokaliseringar av myndigheter från Stockholm. Andra viktiga frågor skulle vara bensin skatten och en satsning på infrastrukturen i Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.