Scharinska villan!

Igår på kommunfullmäktige ställde jag en interpellation angående Scharinska villan, till tekniska nämndens ordförande Lena Karlsson-Engman (S).I interpellationen ställde jag mig frågande, till en ny rocklubb i Scharinska villan.

När det gäller Umeå kommun, så är det bara att konstatera att man ej skött sitt fastighetsägaransvar och därmed låtit Scharinska villan förfalla. Kommunen borde ha tagit ett större ansvar och även kåren som hyresgäst, borde ha tagit sitt ansvar. Som hyresgäst har man också ett stort ansvar.

När det gäller huset så var det otroligt nedslitet och var verkligen i behov av en renovering. Det var anledningen varför länsstyrelsen, ålade kommunen att renovera byggnaden och hade kommunen inte tagit sitt ansvar, hade det blivit  böter på en miljon kronor

När det gäller renoveringen så har det kostat 20 miljoner för kommunen. Pengar som hade gjort stor nytta inom skolan eller äldreomsorgen. Sen har också fastigheten gått med underskott, under åren som också måste tas från någonstans. Med tanke på det ställde jag mig mycket frågande, till en rockkrog i Scharinska villan.

Efter kommunfullmäktige har jag fått veta att Tekniska nämnden tagit sitt förnuft till fånga och säger nej till studentkårernas förslag, att ta emot en rockkrog som andrahandshyresgäst i nyrenoverade Scharinska villan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.