Ett stort dråpslag mot landsbygden!

”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är. Vi ser inget behov av att höja bensinskatten” så sa nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) före valet.

Men nu bryter hon mot sitt löfte och istället aviserar regeringen en höjning av bensinskatten och det var inget som överraskade mig. Som väntat, ska bensinskatten höjas och det innebär att bensinpriset ökar med 60 öre och dieselpriset med 66 öre per liter. Skattehöjningarna föreslås gälla från och med den 1 januari 2016. Det är bara konstatera att än en gång så sviker socialdemokraterna ett vallöfte.

http://blogg.vk.se/Pederpolitiker/2015/03/26/svikna-valloften/

Den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjd bensiskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. För många Norrlänningar kan det få stora konsekvenser, när bensinskatten höjs. I Norrland är vi också beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och en höjd bensiskatt innebär även en stor ökning av transportkostnaderna.

 

2 kommentarer

  1. Bergis

    Alliansen har genom decemberöverenskommelsen lovat att lägga ner sina röster alldeles oavsett vilka förslag som firma Löfven/Andersson/Romson/Fridolin kommer att lägga fram i en budget. Nu örfilar man upp landsbygden med höjd bensinskatt.

  2. Pingback: MILJÖPARTIET BESKATTAR BILISTER TILL DÖDS - jmm.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.