Låg nivå i debatten!

Idag skriver VK om förra veckans kommunfullmäktige där en sverigedemokrat ville instifta ett nytt ord: proziganist: Jag är inte heller överraskad över den rasistiska undertonen som SD politikern hade i sitt anförande, för det är ju en del i deras politiska agenda. Samtidigt tycker jag att det är bra att det kommer fram vad partiet står för.

När det gäller debattklimatet i kommunfullmäktige så har det hamnat på en väldig låg nivå och där sticker Vänstern, FI och SD verkligen ut. På senaste fullmäktige tyckte tex FI:s gruppledare att alla fullmäktigeledamöter var omogna för att man inte tyckte som FI.

Här kommer en länk till VK!

http://www.vk.se/plus/1523048/sd-ville-infora-rasistiskt-ord-i-fullmaktige

En kommentar

  1. thedoctor

    Jag har inte hört meningsutbytet med FI men att nivån skulle ha sjunkit nyligen och att det bara skulle vara FI, Vänsterpartiet och SD som bär skulden håller jag inte med om.

    Löjliga och överdrivna slutsatser är det gott om från andra partier också. Inte minst senast då vegetarisk norm var uppe igen så anfördes samma gamla kvasiargument att det skulle innebära att politiken talar om för folk vad de ska äta vilket är trams. Om så är fallet så gör politiken det redan idag fast i motsatt riktning. Med vegetarisk norm finns fortfarande en valfrihet kvar. Vill ni slippa tala om för folk vad de ska äta utifrån det perspektivet som ni motståndare anförde så ska ni införa helt blanka matsedlar och så får köket laga on demand.
    Ett annat exempel ligger några år tillbaka i tiden när jag själv satt i KF för Miljöpartiet. Vi opponerade oss då emot att Umeå kommun skulle medfinansiera en ombyggnation av flygplatsen med 15 miljoner kr. Detta bemötte folkpartiet med att anklaga oss för att vilja föra Umeå tillbaka till 1950-talet. Istället för att bemöta sakkritiken. En inte särskilt konstruktiv eller seriös ton. Eller hur?

    Det var två exempel av många då debattnivån har fallit till en erbarmlig nivå. Så det är något som Umeås kommunfullmäktige och politiska liv har dragits med länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.