Är miljöpartiet trovärdigt?

Man kan ställa sig frågan om miljöpartiet är ett trovärdigt parti? Staten kommer nu att plocka ut 1,7 miljarder i aktieutdelning ur SJ, men när den förra regeringen tog ut 73 miljoner i aktieutdelning, så var miljöpartiet ordentligt upprörda.

Gustav Fridolin språkrör för miljöpartiet kommenterade SJ:s aktieutdelning med att säga ”det var som en spark i magen”. Åsa Romson miljöpartiets andra gruppledare angrepp också regeringen kraftigt för aktieutdelningen. Från socialdemokraterna var man också kritiska.

Det ska också nämnas att den nuvarande regeringen redan har tagit ut 230 miljoner vid den ordinarie stämman i april. Totalt blir det1,9 miljarder kronor som man tar från SJ. Pengar som SJ hade behövt för att utveckla tågtrafiken och satsa på underhåll.

2 kommentarer

  1. Joachim

    Det finns oändligt många räntor att betala så det är inga konstigheter, åtstramningarna och försämringarna lär inte minska närmaste tiden. Det rullar dit det lutar och det går fort nu.

  2. Pingback: Partiet som sålde sin själ! | PEDER WESTERBERG FOLKPARTIET

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.