EU:s lägsta arbetslöshet????

Jag har svårt att förstå hur regeringen ska nå EU:s lägsta arbetslöshet? Det man har nu gjort i sin budget gör det inte lättare. Det är en företagarfientlig budget, där man gör det dyrare för företag att anställa. Man höjer också skatterna för företagen. Det som också saknas i budgeten, är förutsättningar för att hjälpa företagen att anställa.

Försämrade RUT- villkor gör det också svårare för lågutbildade, inte minst flyktingar, men också ungdomar att komma in på arbetsmarknaden.

Det som behövs i Sverige är en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.  Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Men det verkar inte regeringen förstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.