Det är bara en tidsfråga!

Det är ingen nyhet att det finns stor kritik mot Decemberöverenskommelsen. Jag tror också den kommer att falla och det är bara frågan vilket Alliansparti som kommer att lämna DÖ först. Vid Folkpartiets landsmöte i höst kommer också flera ledande folkpartister, i en motion kräva att partiet lämnar DÖ  Från min sida, tycker jag att Folkpartiet, inte ska vara en del i DÖ och att man ska lämna den. Överenskommelsen har även gett SD mera utrymme i den svenska politiken.

När det gäller Folkpartiet, så måste vi profilera oss mera, som ett oppositionsparti och ett bra steg skulle vara att lämna DÖ. Det känns också helt fel att regeringen, inte behöver stöd hos en majoritet i riksdagen, för sin budget.

4 kommentarer

 1. Erik

  Om Alliansen vinner nästa val och de blir större än S + MP+ VPK, tror du verkligen att dessa tre socialistpartier kommer att respektera DÖ. Det tror inte jag.

 2. Karin

  Det har aldrig behövts något DÖ efter tidigare val måste jag påminna om (om alla partier röstar på sin budget). Respekten att det största partiet bildar regering har alltid funnits och man har inte liksom allianpartierna MOTARBETAT att landet ska kunna regeras! Vad tror folkpartiet kommer att hända annat än kaos om man bryter avtalet? För en gång skull håller jag med Anders Sellström (KD): ”avtal ska man hålla”!!! Hur SD skulle ha fått större utrymme nu när de inte har nåt att säga till om i rikspolitiken kan svårligen förklaras (med hur mycket vilja som helst). Men folkpartiet vill tydligen regera med sverigedemokraterna efter en tid med stort kaos i landet. Inga förtroendeingivande synpunkter Peder Westerberg!

 3. Mange

  Peder, en fråga.. om man gör upp om en sak o man är överens ska man inte hålla det ? eller är det så att politiker ska gå ut o visa hela samhället att de är helt oki att bryta en överenskommelse ??

  Hela alliansen gick med på DÖ, och så fort röd/gröna börjar ändra lite som alliansen inte gillar så ska in ge upp.

  Ni vill profilera er mer, då kanske ni ska BRYTA upp hela alliansen och stå på egna ben, nej just de de kan ni inte för då har ni inget att säga till om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.