Risk för nyval?

Det kommer att bli spännande att följa Kristdemokraternas riksting kommande helg och där är den stora frågan decemberöverenskommelsens öde. Om så fallet blir att KD lämnar DÖ, så kommer det att röra om grytan ordentligt i svensk politik. Risken för ett nyval finns också och det kan innebära stora risker, för de partier som balanserar på riksdagsgränsen.

Som jag skrev i en tidigare blogg, så är det också bara en tidsfråga innan DÖ faller och även på Folkpartiets landsmöte finns en motion som kräver att partiet lämnar överenskommelsen. Den motionen kommer också att få min röst!  

 

 

 

3 kommentarer

 1. Karin

  Helt oansvarigt och omoget resonemang! Riksdagen är ingen lekstuga där politikerna ska försöka överträffa varandra att göra så mycket skada och kaos som möjligt i Sverige och för svenska folket så att det inte ska gå för nån regering att föra sin politik. SKÄRPNING, förstå allvaret!!! Det politiska landskapet ser helt annorlunda ut nu efter SD kom in i Riksdagen och förstår inte politiker i folkpartiet detta ska man inte sitta i Riksdagen. Får hoppas på att ni hamnar under 4 procentspärren nästa val.

 2. Lars Gidlöf

  Hej

  Om Ni bryter DÖ, vilka andra överenskommelser kan då politiker bryta? Kan de bryta försvarsuppgörelser,skatteuppgörelser mfl?

  Kan man egentligen lita på politiker, jag menar Ni kallar er FÖRTROENDEVALDA, men om Ni inte ens, bla 349 st av drygt 9 miljoner människor inte hålla överenskommelser, är Ni då något att lita på?

 3. Roland Larsson

  Varför ”Risk”, det är väl snarare ett hopp om tillnyktring i svensk rikspolitik. Stödjer verkligen dig och dina gelikar i denna grundläggande demokratiska fråga. Sverige får väl f.n. anses som ett Europas mest odemokratiska och ”åsiktsmässigt bakbundna” land, ett land med en åsiktsdiktatur med väldigt små möjligheter till offentlig och ärlig debatt om för folket oerhört viktiga samhällsfrågor – frågor som idag är brännheta. Jag känner många äldre människor, de som byggt detta land, många går med knuten näve i byxfickan. Man känner vrede, man känner alienation, man förstår inte vad som händer, man förväntade sig en förändring med en ny regering, många är gamla S-väljare som känner sig djupt kränkta, lurade och förbannade. Jag hoppas FP kan åtminstone försöka bidra till en förändring, även om jag inte personligen delar alla liberala tankar som partiet har, så känns det ändå uppfriskande att ni, och möjligen fler partier, vågar utmana den åsiktskränkande, intelligensbefriade och enkelriktade, eller egentligen, obefintliga samhälldebatt vi för närvarande har i vårt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.