Den politiska kartan kan ritas om!

Nu har ytterligare två KD-distrikt anslutit sig för att gå emot sin egen partiledning och rösta ned decemberöverenskommelsen. Totalt i dagsläget så är det åtta av 26 KD-distrikt som kommer att rösta ned DÖ. Den stora frågan är om man hinner få ihop tillräckligt med röster till morgondagens omröstning.

Om så fallet blir så är risken för nyval stor och det är även en stor risk för KD som balanserar kring 4 procentsgränsen. Skulle det bli ett nyval, så tror jag att den politiska kartan ritas om. Jag tror också att den stora förloraren kommer att bli Sverigedemokraterna, eftersom DÖ har gett de ett större utrymme i den Svenska politiken. Det är även en risk för Folkpartiet, men skulle de bli ett nyval så ligger det bra i tiden för FP, eftersom vi har vårt landsmöte i november.

Trots opinionssiffrorna så är jag optimistisk och är säker på att landsmötet i höst, blir den stora vändningen för partiet.

Här kommer den senaste septembermätningen från SIFO!

Socialdemokraterna 27,0 (+0,7)

Moderaterna 22,8 (-1,7)

Sverigedemokraterna 17,7 (-0,1)

Miljöpartiet 7,2 (-0,4)

Vänsterpartiet 7,3 (+0,8)

Centerpartiet 7,2 (-0,4)

Folkpartiet 5,0 (+0,3)

Kristdemokraterna 3,7 (-0,3)

Feministiskt initiativ 2,4 (+0,7)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.