Läget är allvarligt!

Den pågående flyktingsituationen är allvarlig och kommer även att kräva stora insatser från Umeå kommun. Migrationsverket har också gått ut med en uppmaning att alla kommuner ska förbereda sig på flyktingströmmen. Det är också otroligt svårt att se i framtiden, när det gäller flyktingsituationen. Det är även viktigt att alla länder i EU tar sitt ansvar för dessa människor som flyr sina hemländer. EU:s gemensamma asylpolitik måste också bygga på att alla länder delar på ansvaret.

Från Folkpartiets sida anser vi att en human asylpolitik måste kombineras med effektiva insatser för att fler ska få jobb och lära sig språket. Det behövs mer och tidigare svenska för invandrare och undervisningen ska anpassas bättre till varje person. Nyanlända måste också tidigt få möjlighet till utbildning, men framförallt behövs en öppnare arbetsmarknad med lägre trösklar till jobb och modernare arbetsrätt. Vi behöver göra det billigare – inte dyrare – att anställa.

 

4 kommentarer

 1. Sture

  Folkpartiet åker ur riksdagen nästa år när ni nu lägger er och bräsar mitt framför dom rödgröna. Kappvändare är ni. Prova att ha en egen politik.

 2. Karin

  Läget är allvarligt i Sverige skriver du. Men det är väl SPÄNNANDE Peder W? Du som går igång på ev. regeringskriser och nyval!

 3. Bergis

  Nu kom den. Sämre arbetsrätt. Först ska vi svenskar betala för massinvandringen. Som belöning får vi sämre arbetsrätt. Har du något förslag på hur jag som svensk söker asyl i Norge? Det har blivit svårt att andas i mitt eget land.

 4. michael rahm

  kunde inte låta bli att reflektera över hur CanalDigitals reklamfilmer,förmodligen omedvetet,personifierar
  sjuklöverns politiker.
  Tre män ,utklädda till clowner kommer in i banken,ALLA blir förfärade,utom EN , som säger”NEJ,va kul !! clowner!!!! kom in,kom in III ”och så öppnar hon dörren.
  skulle berättat den andra också om motorsågen i trädgården,men orkar inte..
  Du förstår troligtvis ändå inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.