Lång dagordning!

Idag är det fullmäktige och det är en lång dagordning. Tyvärr utgår min enkla fråga om en fullstor fotbollshall på grund av sjukdom. Nu kommer den istället upp på fullmäktige i november.

Delårsboklutet ska också fastställas på fullmäktige och där har jag många synpunkter. När det gäller kommunen så står vi inför stora ekonomiska utmaningar och det finns några stora orosmoln. Då tänker jag först och främst på skuldutvecklingens ökning i kommunen och bostadsbristen i Umeå. Underhållet av våra fastigheter och den framtida kompetensförsörjningen i kommunen är också  mycket oroande.

Sen är det bara att konstatera, att det kostar att växa. Något som också är mycket oroande är att vi har en högre sjukfrånvaro bland kommunens personal än jämförbara kommuner

Vi kan också se i delårsbokslutet att höjningen av arbetsgivaravgifterna för unga innebär ökar kostnader med 11 miljoner kronor för kommunen. Umeå kommuns skuldutveckling ökar också stadigt och det är mycket oroande.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.