Tio år och inget har hänt!

När det gäller Umeå kommun, så har vi över ett tio år gammalt mål med max 15 barn per avdelning som inte har uppfyllts. Trots tillskjutande av medel under åren för att minska barngruppernas storlek, så väntas nu en ökning av barngruppernas storlek. Efter tio år har socialdemokraterna inte nått målet, att minska barngrupperna till 15 barn och jag förstår att det är frusterande.

Jag förstår också att många föräldrar och förskollärare är oroliga över barngruppernas storlek och vi får heller inte glömma det viktigaste, som är barnens behov. När det gäller Små barn ska de inte behöva knyta an till alltför många andra individer och det handlar om att tillsammans med föräldrarna ge barnen en trygg start i livet.

Från Folkpartiets sida i Umeå, kommer vi aldrig att backa från max 15 barn i förskolegrupperna

En kommentar

  1. Mange

    Tyvärr så blir de så här när man bor i en kommun som ska spara pengar, bara kolla vad dom har gjort med alla våra skattepengar, skrytbygge vid älven ”väven” flera 100 miljoner ligger där, badhuset som INGEN vill ha ja minimum 650 miljoner… bygga om alla fungerande parker är viktigare än detta och det är oxå flera miljoner.

    Ska man ha politiker som hellre bygger om hela Umeå än att se till folket så är det lika bra att dom kliver av o låter folk som kan o vill jobba där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.