Året som gått!

Idag har vi haft årets sista arbetsutskott med kommunstyrelsen. Nu ska det bli skönt med lite julledighet och under ledigheten kommer jag också att blogga sporadiskt. Det ska också bli skönt att få umgås med familjen.

Om man ser tillbaka på året som gått, så har det varit ett extraordinärt år, det ser man när man ska summera. Året efter det valår som för Folkpartiet – som vi hette till helt nyligen – var en stor besvikelse. Det gick inte alls som vi hoppades och som vi arbetade så hårt för, både vad gäller lokal och nationell nivå. Det här hände förstås redan 2014, men effekterna har vi levt med under 2015.

Något som påverkar hela Sverige och även vår kommun, den oväntat stora flyktingströmmen till vårt land, det kunde vi inte föreställa oss för ett år sedan. Som liberal känns det inte helt bekvämt att se olika inskränkningar när det gäller att låta människor söka skydd här, men det var dessvärre ofrånkomligt. Sverige är inte fullt – nej, förvisso, men de som flyr har också rätt till en rättssäker behandling, och det kan inte garanteras när det saknas personal, saknas bostäder, förskolor och skolor är överfyllda. Vi måste få en andningspaus!

För en månad sedan genomfördes också vårt landsmöte – Folkpartiet blev Liberalerna, det vi ju är! Ett antal andra positiva beslut fattades också och som jag har skrivit om tidigare i min blogg. Ett nytt skattesystem och en ny bostadspolitik är ett par av besluten. Och jag fick också stöd för att Liberalerna kommer att stödja tillkomsten av den moderna Vasafärjan!

Mycket positivt är också att Ulrica Westerlund valdes in i partistyrelsen. Ulrica bidrar med sin kompetens, inte minst när det gäller ensamkommande flyktingbarn – en stor utmaning för Sverige och Umeå.

Jag avslutar med att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.