Ingen överraskning att S backar!

För mig är det ingen överraskning att socialdemokraterna backar i Sifos januarimätning.  Nu är den stora frågan, hur mycket man kommer att tappa fram till nästa val. Jag tror själv att socialdemokraternas tid är över som det stora maktpartiet och det ser man nu också i alla opinionsmätningar. Givetvis har samarbetet med miljöpartiet varit en bidragande orsak till att man backar, men jag tror inte att det är hela sanningen. Flyktingkrisen har påverkat mycket och där har Stefan Löfven (S) inte visat någon riktig handlingskraft. Sen har inte heller resten av regeringen rosat markanden.

När det gäller samarbetet med miljöpartiet, så måste nog socialdemokraterna avsluta det, om man vill ha samarbete över blockgränserna. Men den stora förloraren i samarbetet är nog miljöpartiet, eftersom partiet gång på gång blir överkörda av Socialdemokraterna. Det har till och med gått så långt att man kör över sina egna kongressbeslut, för att vara kvar i regeringsställning. Sen är det precis som Lena Melin skriver i Aftonbladet, att miljöpartiet kommer att gå till historien, som partiet som sålde sin själ för att ta plats i regeringen.

Sen är det ingen dålig kapning av regeringen av Lena Melin i Aftonbladet idag. Hon skriver att hon har rapporterat om politik i mer än 30 år och att hon inte har upplevt en mer förvirrad ledning för landet under den tiden. Sen skriver hon också att det är oklart vad regeringen vill och att om den vill någonting så ändrar det sig så snart verkligheten förändrar sig. Hon avslutar med att skriva att stabilitet och långsiktighet är ord som på intet sätt beskriver regeringens arbete.

 

4 kommentarer

  • Ove

   Ganska fantastiskt att man kan vara så blind, att man inte ser felen som sossarna gör. Men när makten är så viktig att S blandar sig med miljöpartiet, då kan S inte vänta sig något annat. Vi kan inte lita på S, när man ljuger väljarna rakt upp i ansiktet gällande bensin skatten. Det förlåter väljarna aldrig.

  • Patrik

   Ända står partitoppar och skryter hur bra det går för Sverige med S-politik fast de bara har styrt med egen politik i knapp en månad!

 1. Karin

  Klart man tappar när man tvingats regera med alliansens budget fram till nu. Det blir inte mycket S-politik då inte. Men den kommer ju framöver/har redan börjat. Sen kan man ju verkligen fundera om det är lite åt det håller som Reinfeldt hävdade i sin bok ”Det sovande folket”, för det finns ju inte mycket till analysförmåga hos gemene man och inte hos journalisterna i medierna heller. Demokrati problemet i medierna är en stor fara i Sverige! Den borgliga pressen är totalt överlägsen i antal. Lena Mellin t.ex. är bara ett lydigt redskap till borgarna sen många år tillbaka. Det är bara ledaren i Aftonbladet som är S-märkt. Sen över till det förda drevet om Margot Wallström. Det verkar som att hon k a n s k e hade klarat sig undan borgardrevet om hon legat på en luftmadrass på sitt tjänsterum på nätterna. Så bedrövligt skamligt av pressen m.fl. ansvariga som dragit igång allt detta. De som anmält till KU och jag vet inte vad får ju skylla sig själva att de uppvisar sig som mindre kloka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.