Självklart ska Umeå vara residensstad i en ny storregion!

Om det nu blir en ny storregion, så måste vi politiker i Umeå självklart jobba för att Umeå ska bli residensstad. Så kommer också andra politiker i andra städer göra.Hans Lindberg (S) skriver i sin blogg att innehållet är viktigare än huvudstad.  För mig är både innehållet och att Umeå ska vara residenstad lika viktigt.  Hans skriver också i sin blogg att ”Som facklig ombudsman har jag lärt mig att man aldrig ska börja prata om detaljer för då låser man en förhandling ganska snabbt.” Jag börjar bli riktig orolig när han uttalar sig så. Som kommunstyrelsens ordförande i Umeå måste han sticka ut hakan och lyfta fram Umeå i alla förhandlingar. Sen vet alla också, hur bra det går för hans partikamrat Stefan Löfven när de gäller förhandlingar, han hade också vana från fackliga förhandlingar.

En kommentar

 1. Hans

  Varför är Umeå självklar som residensstad i (S)tornorrland?

  Om du tittar på region Skåne och Västra Götaland ser du att den största staden i respektive region inte har ”allt”! Även om jag inte sympatiserar med sossarna så måste jag ge de i VLL kredit för att de nu dyrt och heligt i debattartiklar har lovat att Umeå nöjer sig med NUS! Det är dags att du och alla andra politiker i Umeå slutar pumpa på hybrisballongen, det finns ingen anledning till det, Umeå är ändå en självgående motor som lockar till sig företag och människor. Om du och dina politikerkompisar pumpar för mycket på hybrisballongen skapar detta avoghet mot Umeå som den stora självgoda staden som roffar åt sig allt, ödmjukhet till omgivningen skapar däremot god grannsämja och det är mycket viktigt om (S)tornorrland ska kunna bli en framgång.

  Själv föredrar jag Härnösand som residensstad. Staden är en av de äldsta i Norrland och har mycket gamla anor som residensstad och säte för statliga myndigheter. Dessutom har Härnösand länge levt i skuggan av Sundsvall och behöver en injektion av förnyat hopp om framtiden.

  Bildandet av region Västerbotten borde få klockorna i Umeå att ringa. Bypolitiken blommade genast upp beroende på att Umeå kommun uppträdde kaxigt och stöddigt vilket gjorde att övriga kommuner satte ner klackarna, det här ska inte bli någon ”one-man-show” där Umeå bestämmer allt! Politikerna i VLL har tydligen lärt sig läxan, när tänker politikerna i Umeå kommun lära sig den?

  Mvh, Hans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.