Intressant föredrag om idrottens betydelse!

Igår på Business arena, var jag på ett intressant föredrag som handlade om idrottens betydelse för ortens identitet. Det var ett oerhört intressant föredrag som bland annat handlade om att få fram mätbar fakta om vad idrotten gör, vad den innebär och på vilka områden den har en positiv inverkan på

På föredraget presenterades också mätbar fakta och när det gäller Sverige så uppgår det totala ideella arbetet inom idrottsrörelsen i Sverige till minst 38 miljoner timmar per år. Det ideella arbetet kan värderas till åtminstone 6,8 miljarder kronor. När det gäller sportnäringen så omsätter den 87,5 miljarder kronor i Sverige. Totalt är också 27 000 personer anställda inom sportnäringen i Sverige.

Det skulle även vara oerhört intressant att få fram mätbar fakta på föreningslivet. När det gäller föreningslivet i Umeå så har det en oerhört viktig betydelse för Umeå. Då tänker jag främst på folkhälsa, och fritidsnöje.

Från Liberalernas sida tycker vi också det är viktigt att stödja föreningslivet och det gäller inte bara idrottsföreningar. Många föreningar har det också jobbigt ekonomiskt och måste därför höja avgifter för att klara av sina kostnader. Från Liberalernas sida vill vi därför, att man tänker långsiktigt i kommunen och inser att föreningsstödet, inte är en kostnad utan en investering för framtiden

 

 

En kommentar

  1. Bergis

    Sportföreningar släpper bara ut en massa onödig koldioxid i atmosfären. Tänk alla resor till och från olika sport cuper. Flygresor till OS osv osv. Människan är dum som jagar medaljer till ingen nytta. Ingen varelse där ute i rymden bland stjärnor och galaxer bryr sig om Kalla tar en medalj eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.